טרלו (Trello) היא פלטפורמה דיגיטלית רב-תכליתית חזקה, חכמה וידידותית.
אתר טרלו | פתיחת חשבון
נכון ל-2018 יש לטרלו כ-25 מיליון משתמשים רשומים וכ-2 מיליון משתמשים פעילים בכל יום, מה שמציב אותה כאחת הפופולאריות ביותר בזירת ניהול הפרויקטים הדחוסה והתחרותית.
טרלו נמצאת בבעלות חברת התוכנה אטלסיאן, המייצרת ומפעילה גם את תוכנת Jira, הנפוצה בתעשיית ההייטק, ואת פלטפורמת שיתוף המסמכים המובילה Confluence.
מה זה טרלו?
טרלו נותנת מענה איכותי לכל כך הרבה צרכים אפשריים – אישיים, מקצועיים, עסקיים – ולכל כך הרבה טיפוסי משתמשים, כך שהיא ראויה להגדרה 'תוכנה/פלטפורמה אוניברסלית'.
הגמישות מציבה אותה כאלטרנטיבה מובילה במספר זירות דיגיטליות – ניהול רשימות, ניהול משימות וכד' – אך ביסודה טרלו היא פלטפורמה לניהול פרויקטים ממוקדים ולארגון מידע מובנה.
התצוגות של הפרויקטים והמידע מאוד נוחות לעין, ממשק המשתמש פשוט וטבעי. הגמישות היא מירבית.
למי טרלו מתאימה?
במילה אחת: לכולם.
מגוון השימושים האפשריים, שפע התכונות כבר בגרסה החינמית, והפשטות בתפעול – כל אלה הופכים את טרלו לפריט חובה בכל ארגז כלים דיגיטלי. כל מי שנדרש לנהל משהו או לארגן משהו ימצא תועלת בטרלו.
הנה 10 דברים שאפשר לנהל עם Trello. הם יעזרו לך לזהות אם טרלו מתאימה גם לך:
- הקמת אתר אינטרנט לעסק
- תכנון חופשה משפחתית
- ניהול מעבר דירה
- ניהול ערוץ אינסטגרם אישי או עסקי
- ניהול משימות – To-do list
- תכנון חתונה (או כל אירוע מורכב אחר)
- ניהול ותחזוקת ארכיון – ספרים, תקליטים, תוכנות…
- ניהול קריאות שירות מלקוחות
- מערכי למידה והכשרה לעובדים חדשים
- פורטפוליו – תיק עבודות
איך זה עובד? לוחות, רשימות, כרטיסיות
הפלטפורמה מספקת למשתמש לוחות (Boards), שבתוכם יש עמודות הנקראות רשימות (Lists), עם כרטיסיות (Cards). אין הגבלה על מספר הלוחות בחשבון, על מספר הרשימות בכל לוח ועל מספר הכרטיסיות ברשימה. את הלוחות ניתן לארגן בקבוצות (Teams).
למשתמש יש שליטה מלאה על מיקום הכרטיסיות, הרשימות והלוחות. את הכרטיסיות ניתן להעביר בגרירה בין רשימות ובין לוחות, את הרשימות ניתן להעביר בין לוחות. שיטה זו לניהול מידע נקראת קנבאן (Kanban).
כל כרטיסייה יכולה לכלול מידע רב ומגוון: טקסט, תמונות, וידאו, קבצים, צ'ק-ליסט, קישורים ונתונים שונים כגון תאריך יעד, תגיות ועוד.
בפועל, העבודה בטרלו כוללת הוספה וארגון של מידע בתוך הכרטיסיות, וניהול של הכרטיסיות ברשימות ברחבי הלוח, או בין לוחות שונים, בהתאם להתקדמות הפרויקט או ארכיטקטורת המידע.
פרויקט יכול להיות מורכב מלוח אחד שמרכז הכל, או ממספר לוחות הקשורים זה לזה.
ניתן להרחיב את הפונקצינאליות של טרלו בשלוש דרכים: באמצעות תוספי דפדפן, שרובם חינמיים, באמצעות מקפיצי-כוח (Power ups), או באמצעות אינטגרציות שונות.
טרלו היא מערכת שיתופית (Collaborative) המאפשרת שיתוף פעולה בין חברים, צוותים, מחלקות ועוד. לכל לוח ניתן לצרף שותפים ברמת צופים, מגיבים, פעילים או ברמת אדמין. ניתן לשייך כל כרטיסייה לאחד או יותר מן השותפים לפרויקט.
איך מתחילים?
המערך הבסיסי כולל שלושה מרכיבים:
- אפליקציית ווב – לעבודה באמצעות דפדפן במחשב. קיימת גם אפליקציית דסקטופ לווינדוס ולמאק, אך מומלץ להשתמש באפליקציית ה-ווב כדי ליהנות מהפונקציונאליות של תוספי הדפדפן.
- תוסף דפדפן רשמי – מאפשר הוספת כרטיסיות וסימניות בלחיצת כפתור אחת.
- אפליקציית מובייל – האפליקציה של טרלו לאנדרואיד ול-iOS היא משובחת.
כל מה שצריך כדי להתחיל ליהנות הוא לפתוח חשבון, להתקין את תוסף הדפדפן, ולהתקין את אפליקציית המובייל.
כמה להשקיע?
הגרסה החינמית נדיבה מאוד. למגוון עצום של שימושים אין צורך ביותר ממה שהיא מציעה. בגרסה החינמית ניתן להפעיל מקפיץ-כוח אחד לכל בורד, ולנהל עד 10 בורדים בכל קבוצת עבודה.
קיימת גרסת טרלו-גולד המאפשרת 3 מקפיצי כוח לכל בורד, בעלות חודשית של 45 דולרים בשנה למשתמש (או 5$ בחודש).
בגרסאות ביזנס ואנטרפרייז אין מגבלה על מספר מקפיצי הכוח לבורד או על מספר הבורדים בקבוצה. גרסאות אלו מתאימות למי שעושה שימושים מורכבים.
טרלו מימין לשמאל (בעברית)
קיימים תוספי דפדפן לטרלו, שהופכים את התצוגה מימין לשמאל, אך בפועל הם מיותרים. העבודה בעברית אינה מושלמת, אך סבירה באמצעות מקשי Ctrl+Shift (זמין רק בדפדפן כרום).
אזור הטקסט (Description) בכרטיסיות מאפשר כתיבה ותצוגה מימין לשמאל. עבור המשתמש העברי יש בכך יתרון גדול על-פני רוב החלופות (ויש לא מעט), גם אם זה כרוך בוויתור על תכונות ויתרונות מסוימים שיש לחלופות על-פני טרלו.
לוח הדגמה והדרכה (חינם)
טרלו | צעדים ראשונים לוח ההדגמה פתוח לכל, ואין צורך בחשבון טרלו כדי לצפות בתוכן.
כדי להגיב וכדי להעתיק את הלוח לחשבון שלך, יש לפתוח חשבון.
הקליקו לפתיחת חשבון טרלו